Yatçılık Sektörü Marmaris’te Bir Araya Geldi


 
 Türkiye Yat


Türkiye Yat Kaptanları ve Çalışanları Derneği Başkanı Yusuf Ziya Karagöz etkinliklerinin her geçen yıl daha büyüdüğünü yat kaptanları ve yat çalışanlarının yanında dünyanın çeşitli ülkelerinden 107 firmanın etkinlikte yer almasının sektöre katkı sağladığını ifade etti.

featured






6. Uluslararası Yatçılık Sektörü Etkinliği Ulaştırma ve Altyapı Bakan Yardımcısı Durmuş Ünüvar’ın ve Muğla Valisi Dr. İdris Akbıyık’ın katılımıyla gerçekleşti.

Marmaris siteler mahallesindeki Club Turban Yazıcı Otel’de düzenlenen ve 2 gün süren etkinliğe birçok ülkeden 107 firma ile 500 yat kaptanı ve yat çalışanı katıldı.  

 Etkinliğin açılışında konuşan Ulaştırma ve Altyapı Bakan Yardımcısı Durmuş Ünüvar, Türkiye’nin coğrafi konumu, iklimi, yatların seyir güzergâhları, tarihsel ve kültürel değerlerinin yat turizmi açısından popülaritesini yükselttiğini belirterek Türk yat imalatçılarının, geleneksel yapım becerilerini modern teknikler ile birleştirmesi sonucu Türk tekne ve yat yapım endüstrisinin uluslararası alanda tanınırlığının arttığını, Dünya yat ve tekne pazarında önemli bir yere geldiğini ifade etti.

 Ege ile Akdeniz’in buluştuğu, Mavi ile yeşilin kucaklaştığı koylarıyla ünlü Muğla’nın mavi yolculuk ve yat turizminin merkezi olduğunu belirten Vali Dr. İdris Akbıyık Muğla’mız, geçmişten gelen asırlık deneyimiyle, 2 Binin üzerinde ticari yata, 15 binin üzerinde özel yata hizmet verdiğini belirterek Muğla’mız yat imalatıyla, bakım, onarım ve çekek yerleriyle ve marinalarıyla yat turizmine güçlü bir altyapı desteği sunmaktadır dedi.

Hızla artan tekne sayısı nedeniyle oluşan bakım, onarım tesisi ve çekek yeri ihtiyacını karşılamak için yapılan çalışmaları anlatan Vali Akbıyık Akdeniz’in bu alanda en büyük tesisi olan, yaklaşık 1500 yat kapasitesine sahip Milas Ören Yat İmalatı Bakım Onarım ve Çekek Yeri’nin Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uralğlu’nun teşrifleriyle geçtiğimiz yıl hizmete açıldığını hatırlattı.

Muğla Valisi Dr. İdris Akbıyık Ayrıca turizmin niteliğinin ve kalitesinin geliştirilmesi çalışmaları kapsamında Denizcilik ve yatçılık sektörünün ihtiyaç duyduğu çeşitlilikte ve kabiliyette nitelikli personel ve ara eleman ihtiyacının karşılanması amacıyla Valiliğimiz himayesinde, Üniversite, kamu, özel sektör ve sivil toplum kuruluşlarımızın işbirliği, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığımızın destekleriyle Mavi Nesil projesini hayata geçirildiğini söyledi.

 

Yatçılık Sektörü Marmaris’te Bir Araya Geldi