Bakan Yerlikaya: KADES’ten 862 bin ihbar alındı

ANKARA-BHA İçişleri Bakanı Ali

ANKARA-BHA

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi Yemek ve Sergi Salonu’nda düzenlenen “Ailenin Korunması ve Güçlendirilmesi Koordinasyon Kurulu 1. Toplantısı”nda yaptığı konuşmada, ailenin toplumsal yapının temel taşı olduğunu vurguladı. Yerlikaya, ailenin insanlık tarihi boyunca toplumların varlık ve birliğini sürdürebilmesindeki en önemli dayanak olduğunu belirterek, Türkiye’nin güçlü aile yapısının, tarihteki zorlukların aşılmasında önemli bir rol oynadığını ifade etti.

Yerlikaya, günümüzde ideolojik ve küresel tehditlerin aile yapısını zayıflatmaya yönelik ciddi riskler oluşturduğuna dikkat çekerek, özellikle gençleri hedef alan sapkın ideolojilerin aileyi tehdit ettiğini söyledi. LGBT gibi ideolojilerin, aile yapısını tehdit eden en büyük tehlikeler arasında yer aldığını belirten Yerlikaya, bu tür akımlara karşı gençleri ve aileyi korumak için kararlılıkla mücadele edeceklerini söyledi.

Bakan Yerlikaya, Türkiye’nin güçlü bir geleceğe sahip olabilmesinin ancak güçlü aile yapısıyla mümkün olduğunu vurgularken, Cumhurbaşkanlığı tarafından yayımlanan Ailenin Korunması ve Güçlendirilmesi Vizyon Belgesi çerçevesinde İçişleri Bakanlığı olarak birçok sorumluluk üstlendiklerini belirtti. Bakanlık olarak üç ana faaliyet alanında çalışmalar yürütüleceğini, bunlardan ilki olarak “Afete Hazır Aile Eğitimlerinin” yaygınlaştırılacağını ifade etti. Ayrıca, mahalle muhtarları, apartman yöneticileri ve kaymakam adaylarına afet bilinci eğitimleri verileceğini belirtti.

Yerlikaya, şehit ve gazi ailelerine yönelik psikososyal destek hizmetlerinin artırılması, aile içi şiddetle mücadele ve yabancı uyruklu ailelerin uyum süreçlerine yönelik rehberlik hizmetlerinin genişletilmesi gibi hedeflerinin olduğunu aktardı.

AFAD koordinasyonunda “Afete Hazır Aile Eğitimleri” kapsamında 1 milyon 830 bin 368 aileye afet bilinci eğitimi verildiğini belirten Yerlikaya, ayrıca okullarda 3 milyon 223 bin 793 öğrenciye afet ve acil durum farkındalığı kazandırıldığını söyledi. Ayrıca, 25 bin 242 personele aile içi ve kadına yönelik şiddetle mücadele eğitimi verildiğini, emniyet ve jandarma teşkilatında ise 1287 Aile İçi ve Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Büro Amirliği kurulduğunu bildirdi.

Yerlikaya, deprem felaketi sonrası AFAD koordinasyonunda 131 bin 508 aileye geçici barınma sağlandığını ve ihtiyaç sahibi ailelere ESEN Kart ile destek verildiğini de sözlerine ekledi.

Aileyi koruma ve güçlendirme çabalarının, toplumsal huzur ve güven için kritik olduğunu belirten Yerlikaya, küreselleşmenin ve dijitalleşmenin olumsuz etkilerine karşı mücadeleye devam edeceklerini ve Türkiye’nin güçlü geleceği için aile yapısını güçlendirmeye yönelik çalışmalarını sürdüreceklerini ifade etti.